Deze internationals zijn nog afwezig tijdens de voorbereiding van Ajax

Welke spelers mist Ajax in de voorbereiding?
13 juli om 07:35
Laatste update: 13 juli om 07:43

Ajax kan vanaf maandag weer beschikken over Ahmetcan Kaplan, Borna Sosa en Josip Šutalo. Voetbal International meldt dat de drie spelers na hun vakantie terugkeren op het trainingsveld in Amsterdam. Na uitschakeling op het EK kregen zij vrijaf, maar op 15 juli zijn zij weer aanwezig. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke spelers Ajax nog moet missen tijdens de voorbereiding.

Voor Sosa en Šutalo was het een teleurstellend EK. Kroatië werd al in de groepsfase uitgeschakeld. Sosa speelde slechts één wedstrijd, terwijl Šutalo in alle groepsduels in actie kwam. Na twee weken vakantie sluiten de Kroaten weer aan bij Ajax.

Kaplan had een kortere vakantie. Turkije werd in de kwartfinale door Nederland uitgeschakeld. Kaplan speelde geen minuut op het EK, maar keert ook op maandag terug bij Ajax. Ajax hoopt dat Šutalo, Sosa en Kaplan in de oefenduels tegen Al-Wasl en Olympiakos minuten maken. Deze wedstrijden vinden respectievelijk op donderdag 18 en vrijdag 19 juli plaats. De club wil hen klaarstomen voor de Europa League-wedstrijden tegen FK Vojvodina op 25 juli en 1 augustus.

Steven Bergwijn en Brian Brobbey zullen nog niet aansluiten. Zij kregen na uitschakeling van Nederland op het EK nog twee weken vakantie. Na hun welverdiende vakantie worden beide spelers weer terug verwacht in Amsterdam. Geronimo Rulli zal voorlopig ook afwezig zijn. Ajax heeft hem toestemming gegeven om met Argentinië deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs.