Van welke voetbalclub wordt Mbappé mogelijk eigenaar?

Mbappé wil meer: Fransman wordt mogelijk eigenaar van deze voetbalclub

13 juli om 09:50

Kylian Mbappé’s familie is in vergevorderde onderhandelingen over de overname van een betaald voetbalclub. Dit blijkt uit berichten van zowel RMC Sport als Ouest-France. Welke club wil de familie gaan overnemen? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

De familie Mbappé is in vergevorderde onderhandelingen over de overname van Stade Malherbe Caen. De huidige eigenaar, Oaktree Capital Management, wil zich terugtrekken waardoor minderheidsaandeelhouder Pierre-Antoine Capton op zoek is naar nieuwe investeerders.

Daniel Riolo van RMC Sport meldde dat de familie van Mbappé interesse heeft in de overname van de club. Naast het beheren van de carrières van Kylian en zijn broer Ethan, runt de familie ook de stichting Inspired by Kylian Mbappé (IBKM) en een spelersagentschap.

Ouest-France bevestigt dat moeder Fayza Lamari de leiding zal nemen bij de overname, waarbij Kylian en Ethan als boegbeelden zullen dienen. Caen, dat in de Ligue 2 speelt, eindigde afgelopen seizoen op de zesde plaats. De familie Mbappé wil met de overname hun zakelijke activiteiten verder uitbreiden.