Bosz vreest niet voor PSV-vertrek Schouten: 'Wij hoeven niemand te verkopen'

Bosz vreest niet voor PSV-vertrek Schouten: 'Wij hoeven niemand te verkopen'
13 juli om 17:03

PSV-trainer Peter Bosz heeft na de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (1-1) aangekondigd dat de club geen spelers hoeft te verkopen, waaronder de gewilde Jerdy Schouten. Door de zekerheid van Champions League-deelname is PSV financieel stabiel en is verkoop van spelers niet noodzakelijk.

Bosz wordt geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "We hoeven Jerdy of iemand anders niet te verkopen. Dat is niet per se nodig. Verkoop hoeft niet bij PSV. Dat komt omdat Champions League-plaatsing zeker is en de gelden in die competitie nog wat opgewaardeerd zijn."

Veel jonge spelers mee op trainingskamp
Bosz maakte bekend welke 27 spelers meegaan naar het zomerse trainingskamp in Duitsland. In de selectie zitten onder meer jonge talenten als Jevon Simons (18) en Noah Fernandez (16). "Ik heb een paar jongens in actie gezien bij PSV onder 17", zei Bosz. "Nu spelen ze vandaag tegen Club Brugge", voegde hij toe over de jonge verdedigers Michael Bresser (17) en Fabien Merién (15).

Driouech en Flamingo maken indruk
Nieuwe aanwinsten Couhaib Driouech en Ryan Flamingo maakten ook indruk tegen Club Brugge. "Couhaib is sterk in de een tegen een en met zijn snelheid", aldus Bosz. "Met hem zijn we wel voorzichtig, want hij is vorig seizoen ook geblesseerd geweest en afgelopen week was Couhaib wat ziek." Flamingo toonde zijn fysieke kracht en goede inspeelpass, maar leidde ook met een grote fout een tegendoelpunt in. "Een winnaar is het ook, die we in eerste instantie zien als centrale verdediger."

PSV heeft binnenkort Johan Bakayoko, Malik Tillman en Ricardo Pepi terug in de groep. Schouten en Joey Veerman voegen zich later bij het team. Bosz heeft gekozen voor een aanpak waarbij wedstrijden op honderd procent worden gespeeld, maar wel korter dan normaal, om de conditie op te bouwen en te voorkomen dat tegenstanders onder de druk uit kunnen voetballen.