'Lille, Osasuna en Como concreet voor transfer van Ajax-middenvelder'

'Lille, Osasuna en Como concreet voor transfer van Ajax-middenvelder'

13 juli om 21:15

Niet alleen OSC Lille hoopt deze zomer Branco van den Boomen in te lijven, ook Osasuna en Como hebben zich gemeld in de strijd om de Ajax-middenvelder. Lille heeft een eerste bod uitgebracht om het contract van de middenvelder af te kopen. Ook de Spaanse club Osasuna en de Italiaanse club Como hebben interesse getoond en hun eerste bieding aangekondigd.

Van den Boomen, die in het oefenduel tegen Rangers FC de winnende treffer maakte voor Ajax (2-1), zal binnenkort beslissen waar zijn voorkeur naar uitgaat. Een terugkeer naar Frankrijk, waar hij eerder indruk maakte bij Toulouse, lijkt een logische keuze. De salariseisen van de middenvelder vormen voor geen van de drie geïnteresseerde clubs een probleem.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Van den Boomen bij Ajax zou blijven, vooral omdat de nieuwe trainer Francesco Farioli hem graag in zijn team wilde houden. Echter, in de voorbereiding werd duidelijk dat Van den Boomen geen vaste plek in de basiself zou krijgen, waardoor een vertrek de beste optie lijkt. Ajax kan met zijn verkoop enkele miljoenen euro's verdienen, nadat de Brabander vorig seizoen transfervrij overkwam van Toulouse.

Het mogelijke vertrek van Van den Boomen staat los van de eventuele komst van Pablo Rosario naar Ajax. De Amsterdammers zijn in gesprek met de middenvelder van OGC Nice, die onder Farioli speelde en als rechter centrale verdediger zou worden ingezet. Rosario's komst zou geen directe invloed hebben op de positie van Van den Boomen binnen het team.