Sterkhouder verlaat AZ: Premier League-club betaalt miljoenen voor Sugawara

Sterkhouder verlaat AZ: Premier League-club betaalt miljoenen voor Sugawara

14 juli om 11:10

Yukinari Sugawara heft AZ na vijf seizoenen verlaten. De verdediger stapt over naar de Premier League waar Southampton zijn nieuwe werkgever gaat zijn, melden beide clubs.

Sugawara kende meerdere succesvolle seizoenen bij AZ. De back, die de meeste Europese duels voor de Alkmaarders op zijn naam heeft staan (53), werd enige tijd geleden al in verband gebracht met een overstap en heeft die nu te pakken. Naar verluidt betaalt Southampton inclusief bonussen zeven miljoen euro. Sugawara had nog maar een contract voor een jaar in Alkmaar. In Engeland tekent de Japanner voor vier seizoenen.

Op de clubsite van AZ reageert de Japanner gelaten en trots. "In die jaren heb ik ontelbaar veel herinneringen gemaakt. Toen ik naar Nederland kwam sprak ik geen Engels en geen Nederlands. Ik deed vrolijke en gekke dingen met mijn lichaamstaal en dat bleek aan te slaan. Ik kreeg een warm welkom en de supporters reageerden enthousiast, daar kreeg ik energie van. Ik heb al die jaren veel respect en waardering gevoeld vanuit de club. Ik wens de club en supporters heel veel succes in de toekomst. Uiteraard blijf ik de club volgen. Heel erg bedankt allemaal en ik hou van jullie!"