Setford verruilt Ajax voor Arsenal: zo zit de transfer in elkaar

Jeugdtalent verlaat Ajax voor Arsenal: zo zit de transfer in elkaar
21 juli om 08:50
Laatste update: 21 juli om 08:45

Arsenal heeft een akkoord bereikt met Ajax omtrent jeugddoelman Tommy Setford. VoetbalNieuws vertelt je hoe de deal in elkaar zit.

Setford staat te boeken als een zeer groot jeugdtalent, maar heeft nog maar een contract voor één jaar. Arsenal zag zijn kans schoon en besloot een bod uit te brengen. Beide ploegen lijken nu een overeenkomst te hebben gevonden. Volgens Fabrizio Romano tekent de doelman zondag zijn contract bij The Gunners.

Zo zit de deal van Setford naar Arsenal in elkaar

Arsenal betaalt volgens The Athletic één miljoen euro exclusief bonussen voor Setford. Eerder bood de club uit Londen nog 400.000 euro, maar dat bedrag werd afgeslagen. De doelman, die uitkwam voor de onder twintig van Engeland, maakt deze zomer dus de overstap. De Engelsman en Arsenal kwam er zelf ook gemakkelijk uit. De goalie zal bij Arsnenal een vierjarig contract tekenen.

De laatste jaren maakte de achttienjarige doelverdediger naam in de jeugd van Ajax waar hij al sinds de onder zestien zat. Komend seizoen kon Setford rekenen op kansen bij Jong Ajax, maar nu verkiest hij een Engels avontuur boven Ajax.