Hoopgevende beelden: Malacia traint na veertien maanden weer bij United

Hoopgevende beelden: Malacia traint na veertien maanden weer bij United

14 juli om 17:08

Tyrell Malacia heeft na een slepende knieblessure van veertien maanden weer getraind bij Manchester United. De linksback, die sinds 2022 bij de club speelt, werkt momenteel aan zijn herstel met een individueel trainingsprogramma. Op foto's gedeeld door United op X is te zien hoe Malacia zich volledig inzet om fit te worden.

Malacia's laatste optreden voor United was in mei 2023 tegen Fulham. Door zijn blessure, die meerdere operaties vereiste, mislukte een eerdere poging tot terugkeer in de tweede seizoenshelft. Het is nog onzeker wanneer de oud-Feyenoorder weer klaar is voor wedstrijden.

In zijn eerste seizoen speelde Malacia 39 wedstrijden voor United. Door blessures van zowel Malacia als Luke Shaw moest trainer Erik ten Hag vaak improviseren met de linksbackpositie. Nu Malacia terug is, hoopt United op meer stabiliteit.

Manchester United heeft een sterk Nederlands tintje met naast Ten Hag ook Ruud van Nistelrooij en René Hake in de staf. Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar maakt het Nederlandse kwartet compleet. Zondagmiddag werd Joshua Zirkzee als kersverse aanwinst gepresenteerd.