Dit is de favoriete voetbalclub van Carlos Alcaraz, de tennisser die Wimbledon won

Dit is de favoriete voetbalclub van Carlos Alcaraz, de tennisser die Wimbledon won
14 juli om 17:51
Laatste update: 14 juli om 17:52

Carlos Alcaraz heeft zondagmiddag zijn tweede Wimbledon-titel gewonnen door Novak Djokovic met 3-0 te verslaan. De 21-jarige tennissensatie is tevens een groot voetbalfan. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat zijn favoriete voetbalclub is.

Carlos Alcaraz is groot fan van Real Madrid

Alcaraz kreeg speciale steun van Luka Modric tijdens de halve finale tegen Daniil Medvedev. Ondanks een moeizame start, won Alcaraz de wedstrijd met 6-7, 6-3, 6-4, 6-4. Modric, een legende van Real Madrid, keek vanuit de spelersbox toe. Alcaraz is vaak te zien bij wedstrijden van Real Madrid in het Santiago Bernabeu en nodigt regelmatig spelers uit voor zijn wedstrijden. Hij is vanaf kleins af aan al fan van De Koninklijke. Real Madrid feliciteerde hem ook met zijn Wimbledon-titel.

Tijdens de kwartfinale van Wimbledon keek Alcaraz de EK-wedstrijd van Spanje tegen Duitsland vanuit een ijsbad. Hij legde uit dat hij Spanje niet kon missen, ook al moest hij herstellen van zijn vijf-setter tegen Frances Tiafoe. Deze wederzijdse steun tussen Alcaraz en de Spaanse voetballers heeft hen beide naar grote hoogten gebracht.

Alcaraz heeft een goede band met diverse Spaanse voetballers, waaronder Álvaro Morata. Morata, de aanvoerder van Spanje, heeft Alcaraz vaak aangemoedigd. Zondag kan een historische sportdag worden voor Spanje. Om 21.00 uur staat La Roja in Berlijn in de finale van het EK, een paar uur nadat Alcaraz zijn tweede Wimbledon-titel won.