Einde van een tijdperk: Duits icoon kondigt afscheid als international aan

Einde van een tijdperk: Duits icoon kondigt afscheid als international aan
15 juli om 10:34

Thomas Müller heeft aangekondigd te stoppen als international van Duitsland. De 34-jarige aanvaller bevestigde maandag dat zijn laatste wedstrijd voor het Duitse elftal de kwartfinale van het EK tegen Spanje was. Müller speelde in totaal 131 interlands en scoorde 45 keer voor zijn land.

Het nieuws werd eerder al door Duitse media aangekondigd, maar is nu door Müller zelf bevestigd. In een videoboodschap zei Müller: "Ik duim voor het team op weg naar het WK van 2026. Dat doe ik niet meer als voetballer, maar als fan. Tot ziens!"

Müllers carrière bij de nationale ploeg kende hoogtepunten zoals het winnen van het WK in 2014. Daarnaast werd hij in 2010 de winnaar van de Gouden Schoen als gedeeld topscorer van het WK in Zuid-Afrika. Hoewel hij nooit wist te scoren op een EK, blijft zijn bijdrage aan het Duitse voetbal onmiskenbaar.

Bij zijn club Bayern München gaat Müller echter gewoon door. Zijn contract daar loopt nog door tot de zomer van 2025. Hoe zijn toekomst er daarna uitziet, is nog onduidelijk. Müller blijft bij Bayern een belangrijke speler, zowel op als naast het veld. "Hij kan met de rappers in de ploeg, maar ook met diegenen die jodelen", zei bondscoach Julian Nagelsmann ooit over Müllers veelzijdigheid binnen het team.