Deze toptrainer moet volgens Gary Lineker de nieuwe bondscoach van Engeland worden

Deze toptrainer moet volgens Gary Lineker de nieuwe bondscoach van Engeland worden

15 juli om 11:39

Gareth Southgate overweegt zijn toekomst als bondscoach van Engeland na de verloren EK-finale tegen Spanje. Gary Lineker heeft zijn twijfels en stelt een grote naam voor als mogelijke opvolger.

Southgate, die al acht jaar bondscoach is, kreeg kort na de nederlaag tegen Spanje vragen over zijn toekomst. "Het is moeilijk om daar nu al op te reflecteren zo kort na een nederlaag als deze", zei Southgate. "Ik ga dat eerst bespreken met de belangrijke mensen achter de schermen."

Lineker stelt Klopp voor als mogelijke bondscoach van Engeland

Lineker, voormalig topscorer van Engeland, vindt dat de Engelse bond moet kijken naar een modernere coach. "Hij was de juiste man om de natie weer samen te brengen, maar nu is het misschien tijd voor iemand met een modernere speelstijl", zei Lineker in de podcast The Rest is Football. "Je kan niet succesvol zijn met defensief voetbal. Ik zou voor Jürgen Klopp gaan."

Klopp nam onlangs een sabbatical na zijn vertrek bij Liverpool en wees een aanbieding van de Verenigde Staten al af. Micah Richards, collega-analyticus van Lineker, stelde Pep Guardiola voor als mogelijke opvolger van Southgate. "We'd all love Pep", reageerde Lineker, "maar Klopp is werkloos en zou wat rust hebben gehad."

In Engelse media worden ook andere namen genoemd, zoals Mauricio Pochettino, Graham Potter en Eddie Howe. De toekomst van Southgate blijft onzeker, maar hij benadrukte het potentieel van het huidige Engelse team. "Engeland heeft geweldige jonge spelers die al veel ervaring hebben opgedaan op grote toernooien. Veel van hen zullen er over twee, vier, zes of acht jaar nog bij zijn."