Spaanse EK-winnaar laat zich meteen na finale opereren aan pols

Spaanse EK-winnaar laat zich meteen na finale opereren aan pols
15 juli om 13:18
Laatste update: 15 juli om 13:18

Unai Simón, de doelman van het Spaanse EK-team, zal donderdag geopereerd worden aan zijn rechterpols, zo meldt Athletic Bilbao. Simón speelde het EK met een blessure aan zijn pols, maar besloot dit pas na het toernooi aan te pakken.

Tijdens het EK ontving de keeper slechts vier tegendoelpunten, waarvan één een eigen doelpunt was, in de zeven wedstrijden die Spanje nodig had om het toernooi te winnen. Na de finale tegen Engeland, die Spanje met 2-1 won, maakte Simón bekend dat hij al sinds de eerste groepswedstrijd tegen Kroatië (3-0) kampte met polsproblemen.

De medische staf van Athletic Bilbao gaf aan dat Simón een instabiele pols heeft door een blessure aan een belangrijk bandje. Dat zorgt ervoor dat bepaalde botten in de pols goed kunnen bewegen. De operatie zal worden uitgevoerd in het Hospital de La Luz in Madrid.

Simón legde uit dat hij besloot de blessure te negeren om zich volledig op het EK te concentreren. "Niets weerhoudt mij ervan om te spelen zoals ik het afgelopen seizoen heb gedaan", verklaarde hij. Hij voegde eraan toe dat hij geen aandacht aan de blessure wilde besteden totdat het EK voorbij was. Spanje wordt maandagavond gehuldigd in Madrid.