AZ bevestigt: Zoet tekent meerjarig contract en keert weer terug in de Eredivisie

AZ heeft de transfer van Jeroen Zoet bevestigd
15 juli om 18:51
Laatste update: 15 juli om 18:56

AZ heeft de transfer van Jeroen Zoet wereldkundig gemaakt. De Alkmaarders hebben de voormalig doelman van onder meer PSV een meerjarig contract laten ondertekenen.

Zoet stond de afgelopen jaren onder contract bij het Italiaanse Spezia Calcio, waarmee hij in zowel de Serie A als B in actie kwam. Na vier seizoenen in italië te hebben gebivakkeerd, keert hij nu terug in de Eredivisie. Bij AZ heeft Zoet een verbintenis ondertekend tot en met de zomer van 2027.

"Ik heb een ongelofelijk mooie tijd gehad in Italië. Hoewel ik er sportief andere dingen van had verwacht, heb ik er toch veel voldoening uit gehaald", begint Zoet op de clubwebsite van AZ, onder andere refererend naar de geboorte van zijn zoontje. "Het is bijzonder voor mij, om in het bijzijn van mijn gezin dit moment te kunnen delen en beleven. AZ is een mooie, grote en professionele club. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan."

In Alkmaar gaat Zoet de concurrentiestrijd aan met Hobie Verhulst, Rome-Jayden Owusu-Oduro en Sem Westerveld. Zoet is de vierde echte zomerversterking van de Alkmaarders, die eerder Sem van Duijn, Seiya Meikuma en Troy Parrott over zagen komen.