Dit zegt Ajax-trainer Farioli over de komst van Traoré

Eerste aanwinst is binnen: dit zegt Ajax-trainer Farioli over de komst van Traoré

15 juli om 21:15
Laatste update: 15 juli om 21:30

Bertrand Traoré is terug op het oude nest. De 28-jarige aanvaller heeft voor twee seizoenen getekend bij Ajax, en daar is hoofdtrainer Fransesco Farioli maar dolblij mee. Dit zegt de Italiaanse oefenmeester.

"Ik voerde interessante gesprekken met Traoré, waarbij ik hem vertelde hoe ik naar hem kijk. Ik zie in hem een rechtsbuiten, die ook naar binnen kan komen", begint Farioli, geciteerd door Ajax Life. "Ik werd tijdens de gesprekken blij van hoe hij zijn rol bij Ajax ziet. Traoré wilde dolgraag terugkomen. Hij is van mening dat zijn verhaal in Amsterdam nog niet klaar is. Dat vond ik mooi om te horen. Hij is heel gemotiveerd om een nieuw voetbalhoofdstuk bij Ajax te schrijven."

"In Turkije kwam ik hem als trainer bij Alanyaspor nog tegen. Hij speelde toen heel goed tegen ons. Hij was een continue dreiging vanaf rechts. Hij kan individueel het verschil maken. We moeten bij Ajax als ploeg zorgen dat hij veel in de beste positie komt om zijn acties te maken", vervolgt Farioli, die nog niet weet of hij Traoré kan gebruiken in het tweeluik met FK Vojvodina. "We moeten kijken hoe hij er fysiek voorstaat. We willen hem zo snel mogelijk speelklaar hebben, maar moeten dat ook niet overhaasten. Zeker niet met het spel dat ik wil spelen. We nemen dus geen risico’s. Ik hoop hem snel op het trainingsveld te zien om te kijken hoe fit hij is. Andere spelers hebben al een maand voorsprong en werken keihard.”