'Ajax denkt aan oud-bekende om aanvalslinie te versterken'

'Ajax denkt aan oud-bekende om aanvalslinie te versterken'
16 juli om 10:18
Laatste update: 16 juli om 10:21

Ajax wordt gezien als een van de mogelijke nieuwe bestemmingen voor Kamaldeen Sulemana, meldt The Athletic. De aanvaller was in 2021 al dicht bij een transfer naar Ajax, maar zag een transfer op het laatste moment afketsen. 

De 22-jarige aanvaller van Southampton kan vooralsnog niet aarden in Engeland na zijn overstap van Stade Rennes in januari 2023 voor meer dan 26 miljoen euro. Daarom lijkt Sulemana deze zomer Engeland na één seizoen achter zich te laten. 

Ajax, dat in 2021 al interesse toonde in Sulemana voordat hij voor Stade Rennes koos. Ajax en Nordsjaelland waren akkoord over een transfersom die ongeveer zestien miljoen bedroeg. Sulemana gaf zijn jawoord aan Ajax, maar vroeg telkens om uitstel van de medische keuring. Van een midische keuring is het nooit gekomen en de speler koos ervoor om naar Stade Rennes te vertrekken. Nu lijken de Amsterdammers wederom een poging te willen wagen voor de aanvaller.

Naast Ajax zijn ook AS Roma en OGC Nice geïnteresseerd in de Ghanees. De marktwaarde van Sulemana wordt geschat op dertien miljoen euro, maar het is de vraag of Ajax dit bedrag kan opbrengen zonder eerst spelers te verkopen. Met de recente komst van Bertrand Traoré heeft Ajax transfervrij al een aanvaller aangetrokken, wat mogelijk invloed kan hebben op hun bereidheid om verder te investeren in de aanvalslinie.