'De Ligt heeft concurrent minder voor transfer naar Manchester United'

'De Ligt heeft concurrent minder voor transfer naar Manchester United'

16 juli om 11:00
Laatste update: 16 juli om 11:04

Na de komst van Joshua Zirkzee voor de aanval, richt Manchester United zich op de versterking van de centrale verdediging. De club wil een of twee nieuwe verdedigers aantrekken. Volgens The Athletic geldt Matthijs de Ligt nog altijd als optie om de achterhoede van United te versterken. 

Rafael Varane en Willy Kambwala zijn vertrokken bij United en de toekomst van Harry Maguire en Victor Lindelof is nog onzeker. Daarom wil Erik ten Hag zich deze zomer mogelijk met twee centrale verdedigers versterken. Jarrad Branthwaite lijkt in ieder geval niet naar Manchester te komen. Everton heeft tot twee keer toe een aanbieding van United verworpen en de kans dat hij komt is klein, vooral nu Everton Amadou Onana kwijt lijkt te raken voor zestig miljoen euro. Daarom richt United zich op Matthijs De Ligt en Leny Yoro. De club boekt vooruitgang met beide spelers, maar lijkt de voorkeur te geven aan Yoro.

De Ligt lijkt een relatief eenvoudige transfer als United daarvoor kiest, maar Yoro heeft de voorkeur. Lille heeft al een bod van United op Yoro geaccepteerd, terwijl Real Madrid, Yoro’s eerste keuze, nog geen concreet bod heeft gedaan. Hierdoor heeft Lille de voorkeur om zaken te doen met United. Yoro, wiens contract bij Lille afloopt in 2025, moet nu beslissen of hij naar Manchester United wil. United blijft proberen hem te overtuigen, terwijl andere geïnteresseerde clubs zoals Liverpool zich hebben teruggetrokken. Als Yoro akkoord gaat, is de kans groot dat de transfer van De Ligt niet doorgaat.

Ondertussen blijft United zoeken naar versterkingen in de verdediging. Naast Yoro en De Ligt, wordt ook Jonathan Tah van Bayer Leverkusen genoemd als mogelijke aanwinst. Het komende besluit van de 18-jarige Yoro zal echter cruciaal zijn voor de verdere plannen van United.