Dit zegt Akpom over zijn eigen toekomst en de nieuwe aanpak van Farioli bij Ajax

Dit zegt Akpom over zijn eigen toekomst en de nieuwe aanpak van Farioli bij Ajax
16 juli om 11:10

Chuba Akpom bereidt zich tijdens het trainingskamp met Ajax voor op het nieuwe seizoen. In gesprek met de NOS gaat de spits in op zijn reserverol van afgelopen seizoen. Ook vertelt de Engelse aanvaller over de nieuwe aanpak van trainer Francesco Farioli.

Ajax zal dit seizoen al vroeg aan de bak moeten in de tweede voorronde van de Europa League tegen Vojvodina. De 28-jarige spits kijkt met vertrouwen vooruit naar de komende wedstrijden, mede dankzij de frisse wind die nieuwe coach Francesco Farioli heeft meegebracht.

"Je voelt de positieve vibe die hij heeft gebracht," zegt Akpom. "Farioli is erg fanatiek en heeft een duidelijke speelstijl voor ogen. Hij is als een extra speler op het veld en dat vind ik heel positief." De Italiaanse trainer legt bij Ajax de nadruk op een nauwkeurige opbouw en het veroveren van de bal hoog op het veld.

Vorig seizoen kwam Akpom over van Middlesbrough. De aanvaller werd voor twaalf miljoen euro gekocht, maar was lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. Toch wist Akpom elf keer te scoren in de Eredivisie en drie keer in de Europa League. "Ik probeerde belangrijk te zijn in de minuten die ik kreeg," zegt hij. Nu hoopt hij onder Farioli een grotere rol te spelen.

"Ik wil onderdeel uitmaken van een team dat mij nodig heeft. Ik denk niet dat ik nog een jaar op de bank kan zitten als tweede spits. Als ik meer betrokken word in de wedstrijden, blijf ik graag hier. Als dat niet het geval is, dan is het misschien tijd om verder te kijken", aldus de aanvaller. 

Ajax moet deze zomer eerst spelers verkopen om nieuwe aankopen te kunnen doen. Akpom is zich ervan bewust dat hij mogelijk een van de spelers is die moet vertrekken. Toch blijft hij gefocust op zijn prestaties op het veld. "Elke dag dat ik naar de club kom, train ik alsof ik hier dit seizoen zal blijven."