Dit zegt Erik ten Hag over zijn bijgelegd conflict met Jadon Sancho

Dit zegt Erik ten Hag over zijn bijgelegd conflict met Jadon Sancho
30 augustus om 23:10
Laatste update: 30 augustus om 23:10

Erik ten Hag heeft Jadon Sancho een nieuwe start aangeboden bij Manchester United. De manager en de speler hebben hun langlopend conflict bijgelegd. Ten Hag heeft aangegeven dat hij een streep heeft gezet onder hun meningsverschil.

Sancho is weer terug bij de selectie van United na een gesprek met Ten Hag. De 24-jarige aanvaller werd vorig seizoen uit de selectie gezet na een geschil over zijn trainingsprestaties. Sancho beschuldigde Ten Hag van liegen over zijn afwezigheid bij de wedstrijd tegen Arsenal en weigerde excuses aan te bieden. Hierdoor moest hij de rest van het seizoen alleen trainen en werd hij uitgeleend aan Borussia Dortmund.

Tijdens zijn verhuurperiode bij Dortmund speelde Sancho veertien Bundesliga-wedstrijden, scoorde tweemaal en gaf drie assists. Bij zijn terugkeer naar United leek een definitieve breuk nabij, maar Ten Hag biedt nu een verzoeningspoging. Sancho lijkt desondanks op weg naar de uitgang, nu Chelsea zeer concreet voor hem is geworden.

Dit zegt Erik ten Hag over de ruzie met Jadon Sancho

"We trekken een lijn. Manchester United heeft goede spelers nodig en Jadon is een goede speler. We kijken vooruit", aldus Ten Hag, geciteerd door The Manchester Evening News. Hij voegde toe: "Zoals we al zeiden, we trekken een lijn. Manchester United heeft goede spelers nodig en Jadon is een goede speler. We hebben die lijn getrokken en gaan verder."

Ten Hag benadrukte ook het belang van verzoening: "Het is cruciaal dat we als team vooruit kijken. We hebben sterke spelers nodig en Jadon heeft de kwaliteiten om bij te dragen aan ons succes. Daarom is het belangrijk dat we deze kwestie achter ons laten."