Hierom speelt België het thuisduel met Israël in een ander land

Hierom speelt België het thuisduel met Israël in een ander land

6 september om 21:02
Laatste update: 6 september om 21:02

België zal vrijdagavond de Nations League-wedstrijd tegen Israël opmerkelijk genoeg niet in eigen land spelen. De Rode Duivels wijken daarvoor uit naar een compleet andere locatie. VoetbalNieuws vertelt je waarom dat is.

Waarom wordt België - Israël in een ander land gespeeld?

Om veiligheidsredenen wilde geen enkele Belgische stad de wedstrijd tegen Israël organiseren. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de oorlog die momenteel woedt tussen Israël en Hamas. Dat zorgt voor polarisatie en dreiging over de hele wereld, ook in België.

Waar wordt België - Israël gespeeld?

De Belgische voetbalbond (KBVB) had overleg met de UEFA en koos voor de Boszik Arena in Boedapest als beste optie. Dit splinternieuwe stadion biedt plaats aan 9.000 toeschouwers. Hoewel het spelen in het buitenland een domper is voor de bond, was het de enige haalbare oplossing.

De beslissing om de wedstrijd buiten België te spelen komt niet zonder gevolgen. Het zorgt voor extra kosten voor de bond, die vorig jaar al een verlies van bijna twaalf miljoen euro had. Bovendien is het sportief gezien nadelig voor de Rode Duivels, die zonder steun van de eigen supporters moeten spelen.

België werd op het afgelopen EK uitgeschakeld in de achtste finales door Frankrijk. De ploeg van bondscoach Domenico Tedesco komt haar zuiderburen in de Nations League weer tegen. Drie dagen na het duel met Israël, wacht een treffen in Lyon. Italië maakt de poule van vier compleet.