Waarom stopt Tadic als international van Servië?

Door deze reden stopt Tadic mogelijk als international van Servië

16 juli om 23:30

Dusan Tadic stopt als international van Servië. Dit meldt het Servische medium Telegraf. De 111-voudig international zou verbolgen zijn over zijn marginale rol op het EK 2024 en de manier waarop bondscoach Dragan Stojkovic hem behandelt.

'In de toekomst zal het Servische voetbalteam spelen zonder aanvoerder Dusan Tadic', meldt Telegraf. Hoewel de officiële redenen nog niet bekend zijn, lijkt het EK 2024 de doorslaggevende factor. Tadic uitte publiekelijk kritiek op de beslissingen van de bondscoach, die hem passeerde voor de wedstrijden tegen Engeland en Denemarken.

Volgens Telegraf was Tadic 'depressief' na de wedstrijden op het EK. In interviews beet hij zichtbaar op zijn tong. Een uitspraak van bondscoach Stojkovic was de druppel. Stojkovic verwees naar 'leiders' zoals Harry Kane en Alvaro Morata, die zonder protesten het veld verlieten voor een wissel, wat als een sneer naar Tadic werd gezien.

Tadic debuteerde in 2008 voor Servië en speelde 111 interlands. Hij scoorde 23 keer en gaf veertig assists. Hiermee gaat hij de boeken in als een van de beste Servische voetballers. Alleen Aleksandr Mitrovic scoorde vaker voor Servië dan Tadic.