Arsenal-avontuur begint nu echt: dit zegt Timber over zijn blessure en kansen op e

Arsenal-avontuur begint nu echt: dit zegt Timber over zijn blessure en kansen op een basisplaats

17 juli om 07:32

Jurriën Timber zit goed op zijn plek bij Arsenal. De verdediger raakte afgelopen jaar al snel geblesseerd, maar hoopt dit seizoen zijn klasse te gaan laten zien. VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Het verhaal is bekend. Timber vertrok afgelopen jaar van Ajax naar Arsenal. De Nederlander was trots op zijn stap hogerop, maar in de eerste competitieve wedstrijd ging het al mis. De verdediger verdraaide zijn knie en lag er gedurende het gehele seizoen uit. Nu is Timber wel weer helemaal fit en klaar om zich te bewijzen.

Hoe kijkt Timber naar zijn blessure en kansen bij Arsenal?

Timber vertelt in gesprek met Ajax Showtime dat het een lastige periode was. "Het is vooral schakelen in je hoofd en na de operatie moet je meer op de korte termijn gaan denken. Waar wil ik over een maand zijn? Waar wil ik over twee maanden zijn? Voor mij was het dus heel snel schakelen en het heeft wel geholpen dat ik mij goed voelde in het team." Met name dat laatste hoopte de verdediger te ontwikkelen. "Dan probeer je zo dicht mogelijk bij het team te blijven. Ik ging heel vaak met de jongens wat eten en ik hield dezelfde tijdschema’s aan, zodat ik die jongens wel zag."

Komend seizoen mikt Timber op een basisplaats. "Het maakt mij niet echt heel veel uit waar ik speel. Als ik speel, ben ik blij. Ik wil gewoon spelen bij Arsenal en vlammen, daarvoor ben ik gekomen." Op de training kan hij vast laten zien waartoe hij in staat is. "De jongens zijn zo goed, om het elke keer weer te laten zien en dat mentaal en fysiek te kunnen volhouden. Dat is ook een kracht en kwaliteit van dit team."