Bosz krijgt op het trainingskamp in Duitsland twaalf PSV-talenten onder zijn hoede

Deze twaalf talenten mogen zich bij PSV aan Bosz laten zien op trainingskamp

17 juli om 13:22
Laatste update: 17 juli om 13:37

PSV is afgelopen maandag op trainingskamp vertrokken naar het Duitse Marienfeld. Dat doen de Eindhovenaren nog zonder de nodige afwezige internationals, maar met een aantal aanwezige talenten. VoetbalNieuws.nl schetst welke elf jongelingen zich deze week aan Peter Bosz gaan mogen laten zien.

Twee doelmannen

In totaal gaan er twee doelmannen mee naar Duitsland die we nog niet op het hoogste niveau van PSV hebben zien keepen. Dat zijn Roy Steur en Niek Schiks. Met name laatstgenoemde werd onlangs nog door Voetbal International bestempeld als ‘talentvolle derde doelman’.

Vier verdedigers

Gezien de afwezigheid van de geblesseerde Armando Obispo zou een goed presterende jonge verdediger er wel eens voor kunnen zorgen dat PSV niet de transfermarkt op gaat voor een vervanger. Matteo Dams, Emmanuel van de Blaak (beide centrale verdedigers), Fabian Merién en Michael Bresser (beide rechtsbacks) krijgen de kans. Met name voor Dams kan het wel eens een interessante periode worden. Hij speelt op exact dezelfde positie als Obispo.

Vier middenvelders

Op het middenveld is er gezien de afwezigheid van Jerdy Schouten en Joey Veerman ook voor de nodige talenten een kans om op de deur te kloppen bij Bosz. Daar is Tygo Land er één van. Hij wordt naar verluidt binnen PSV gezien als een mogelijke één-op-één vervanger van Schouten of Veerman en verlengde afgelopen week nog zijn contract in Eindhoven.

Ook Noah Fernandez, Jordy Bawuah en Jaden de Guzman zijn van de partij. Van nature zijn dat drie aanvallende middenvelders, maar wellicht kan één of meerdere van drie zich nog één positie terug laten vallen om bijvoorbeeld als vervanger van Veerman te spelen. Fernandez en Bawuah verlengden allebei onlangs hun contract in Eindhoven. De Guzman - zoon van Jonathan de Guzman - kwam twee seizoenen geleden over van Feyenoord.

Twee aanvallers

Ook in de aanval is er een tweetal talenten dat zich namens mag laten gelden in Duitsland. Eén daarvan is Jesper Uneken. De spits maakte afgelopen seizoen al zijn debuut in de hoofdmacht van PSV en kwam destijds meteen tot scoren in met met 5-1 gewonnen duel van AZ. Naast Uneken is er ook plaats voor Jevon Simons. Simons kan onder meer als rechtsbuiten uit de voeten. Gezien het aanstaande vertrek van Hirving Lozano en het waarschijnlijke vertrek van Johan Bakayoko kan ook dat interessant worden.