Dit is de nieuwe technische staf van Arne Slot bij Liverpool

Dit is de nieuwe technische staf van Arne Slot bij Liverpool

17 juli om 16:23

Liverpool heeft voor het seizoen 2024/25 de technische staf opnieuw ingericht met de aanstelling van Arne Slot als nieuwe hoofdcoach. De Nederlander, die overkomt van Feyenoord, brengt een aantal vertrouwde gezichten met zich mee naar Anfield. VoetbalNieuws vertelt je hoe de technische staf van The Reds eruit ziet.

Technische staf Liverpool

Arne Slot, hoofdtrainer

Slot werd in mei 2024 benoemd tot hoofdcoach van Liverpool als opvolger van Jürgen Klopp. De Nederlander verliet Feyenoord na het winnen van de Eredivisie in 2023 en de KNVB-Beker in 2024. Bij zijn aantreden in juni begon Slot meteen met het herbouwen van zijn staf.

Sipke Hulshoff, assistent-trainer

Sipke Hulshoff, die eerder al samenwerkte met Slot bij Feyenoord, is aangesteld als assistent-coach. Hulshoff bracht 95 wedstrijden door aan de zijde van Slot in De Kuip en was daarvoor werkzaam bij de jeugd van SC Cambuur en FC Groningen.

John Heitinga, assistent-trainer

John Heitinga is tevens de nieuwe assistent-trainer van Liverpool. De Nederlander wordt de rechterhand van Slot en heeft ervaring opgedaan bij vele afdelingen van Ajax en als assistent bij West Ham United. Voorheen was hij speler van onder meer het Nederlands elftal en aartsrivaal Everton.

Fabian Otte en Claudio Taffarel, keeperstrainers

Fabian Otte, voormalig keeperstrainer van Borussia Mönchengladbach, is benoemd tot verantwoordelijke voor de keepers. Hij werkte ook bij het nationale team van de Verenigde Staten en heeft ervaring opgedaan in Engeland bij Burnley. Voormalig Braziliaans wereldkampioen Claudio Taffarel, die al sinds 2021 bij Liverpool werkt en tevens werkzaam is bij de Braziliaanse nationale ploeg, blijft ook aan als keeperstrainer.

Ruben Peeters, performance coach

Ruben Peeters, die eerder met Slot samenwerkte bij Feyenoord, neemt de rol van hoofd prestatiecoaching op zich. Hij is verantwoordelijk voor het monitoren van de trainingsschema's en het voorbereiden van het team op de speelstijl van Slot.

James French, analist en Aaron Briggs, development coach

James French blijft het eerste team tegenstander-analist, een rol die hij al sinds 2012 vervult. Aaron Briggs is aangesteld als elite ontwikkelingscoach en vormt de schakel tussen de jeugdopleiding en het eerste team. Briggs heeft ervaring opgedaan bij onder andere Manchester City en VfL Wolfsburg.