Spaanse EK-uitblinker enthousiast over mogelijke transfer

'Spaanse EK-uitblinker enthousiast over mogelijke transfer naar Barcelona'

17 juli om 22:49

Nico Williams heeft gesproken met Deco over een mogelijke overstap naar FC Barcelona en is erg enthousiast, melden Florian Plettenberg en Fabrizio Romano. Joan Laporta, Hansi Flick en Deco willen Williams in de voorhoede samen laten spelen met Lamine Yamal.

De transfer lijkt moeilijk te realiseren omdat Barcelona financieel in zwaar weer verkeert. De club moet al seizoenen lang bezuinigen op salarissen en had problemen met het inschrijven van nieuwe spelers voor LaLiga.

Laporta is echter overtuigd dat de transfer mogelijk is. Woensdag werd Williams' zaakwaarnemer uitgenodigd voor een gesprek over de plannen van de club, die positief werden ontvangen. Williams staat open voor een transfer naar de club waar hij samen met Yamal kan schitteren, net als bij de Spaanse nationale ploeg.

Barcelona wil snel een persoonlijk akkoord bereiken met Williams, de Man of the Match in de EK-finale, om Engelse clubs voor te zijn. Het grootste struikelblok is echter de afkoopsom van 58 miljoen euro die Athletic Club verlangt. Williams ligt nog tot medio 2027 vast bij Athletic Club, maar kan vertrekken voor dit bedrag.

Laporta zal creatief moeten zijn om Williams daadwerkelijk naar Barcelona te halen. Volgens Plettenberg en Romano ligt het in ieder geval niet aan Williams zelf, die graag in LaLiga blijft spelen en openstaat voor een overstap naar los Azulgrana.