Ajax-flop heeft transfer te pakken en tekent bij Olympique Lyon

Ajax-flop heeft transfer te pakken en tekent bij Olympique Lyon

18 juli om 18:10
Laatste update: 18 juli om 18:12

Georges Mikautadze heeft zijn transfer naar Olympique Lyon te pakken. De aanvaller leek lange tijd op weg naar AS Monaco, maar maandag kwam het nieuws naar buiten dat de transfer gekaapt zou worden door Olympique Lyon. Lyon maakte donderdagavond via de clubkanalen de transfer wereldkundig.

Vorig jaar augustus kwam Mikautadze van Metz over naar Ajax. Vanaf de start een leek de transfer al een mismatch. In totaal speelde de Georgiër slechts zes Eredivisiewedstrijden voor de Amsterdammers. In de winterstop keerde Mikautadze op huurbasis terug naar Metz.

Mikautadze speelde de tweede helft van het seizoen op huurbasis bij Metz en scoorde dertien doelpunten en gaf vier assists. Vanwege de goede prestaties besloot de degradant de optie van dertien miljoen euro te lichten. Nu besluit de Franse club de aanvaller toch door te verkopen. Naar verluidt betaalde Lyon achttien miljoen euro voor de speler. Ajax heeft een doorverkoopclausule van vijftien procent op Mikautadze bedongen. Dat betekent dat ook de club uit Amsterdam profiteert van zijn transfer. 

Het zag er lang naar uit dat Mikautadze aan de slag zou gaan bij AS Monaco. De aanvaller leek al persoonlijk akkoord te zijn met de club en de medische keuring zou al gepland staan. Toch bleek er een kink in de kabel gekomen te zijn tussen de speler en de club, waardoor Lyon er met Mikautadze vandoor gaat.