'Ajax krijgt serieuze concurrentie voor ervaren verdediger'

'Ajax krijgt serieuze concurrentie voor ervaren verdediger'

18 juli om 19:30

Daniele Rugani staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax, maar de Amsterdammers lijken rekening te moeten houden met serieuze concurrentie. Volgens Tuttosport ziet Bologna in Rugani een kandidaat om Riccardo Calafiori te vervangen.

Bologna heeft een gesprek gehad met de agenten van Rugani om de haalbaarheid van een transfer te onderzoeken, zo meldt Tuttosport. Rugani, die mogelijk Juventus verlaat deze zomer, wordt gezien als een eventuele vervanger voor Calafiori. De onderhandelingen tussen Arsenal en Bologna over Calafiori zouden echter moeizaam verlopen. Rugani staat tegelijkertijd ook in de belangstelling van Ajax. 

Bologna wil eerst zekerheid over de situatie van Calafiori, voordat zij tot koop van Rugani overgaat. Bologna vraagt vijftig miljoen euro voor Calafiori, terwijl Arsenal niet verder wil gaan dan veertig miljoen plus bonussen. Deze impasse zorgt ervoor dat Calafiori nog steeds in Bologna blijft, in afwachting van verdere ontwikkelingen. 

Calafiori zelf staat te popelen om naar Arsenal te vertrekken. Bologna heeft voorgesteld om Arsenal-verdediger Jakub Kiwior in de deal te betrekken, maar Kiwior ziet dat zelf niet zitten. Mocht Calafiori vertrekken, dan komt Rugani in beeld als zijn vervanger. Zijn zaakwaarnemer heeft al gesprekken gehad met Bologna. Naast Rugani is Bologna ook geïnteresseerd in Mats Hummels, die transfervrij is na zijn vertrek bij Borussia Dortmund en net als Rugani genoemd wordt bij Ajax.

Rugani staat ook in de belangstelling van Al-Shabab, Genoa en Atalanta. Bologna heeft Calafiori inmiddels verzocht om zich te melden bij het trainingskamp ter voorbereiding op het seizoen 2024/25. Calafiori ligt nog drie seizoenen vast bij Bologna, maar zijn toekomst blijft onzeker zolang de transfergesprekken voortduren.