Savio heeft droomtransfer te pakken en wordt door Manchester City gepresenteerd

Sávio heeft droomtransfer te pakken en wordt door Manchester City gepresenteerd

18 juli om 19:04
Laatste update: 18 juli om 19:30

Sávio mag zich officieel speler van Manchester City noemen. De Braziliaan, die in 2022/2023 een jaar op huurbasis voor PSV speelde, komt over van het Franse Toyes. Sávio, die afgelopen seizoen verhuurd werd aan Girona, tekent een vijfjarig contract bij de regerende Premier League-kampioen.

Sávio wordt door Manchester City overgenomen van Troyes voor een bedrag van 25 miljoen euro, met mogelijke bonussen tot maximaal 15 miljoen euro. De twintigjarige aanvaller tekent een vijfjarig contract bij de Premier League-kampioen en wordt direct toegevoegd aan de selectie van Pep Guardiola.

Sávio speelde eerder bij Atlético Mineiro in Brazilië en verhuisde in 2022 naar Troyes. Ondanks zijn overstap naar Frankrijk heeft hij geen wedstrijden gespeeld voor Troyes en werd hij direct uitgeleend aan PSV Eindhoven en Girona.

Bij PSV wist de Braziliaan niet door te breken. In totaal kwam Sávio tot zes Eredivisie-optredens, waarin hij in totaal tot slechts negentig speelminuten kwam. Bij Girona had hij een stuk meer succes afgelopen seizoen. Hij scoorde in LaLiga negen doelpunten maakte en gaf negen assists bij de verrassing van het afgelopen seizoen.

"Iedereen weet dat Manchester City momenteel het beste team ter wereld is. Het is geweldig om hier te zijn", aldus Savio. "Ik kijk ernaar uit om onder Pep Guardiola te werken en mezelf verder te ontwikkelen." Sávio kan zijn debuut maken in de Community Shield-wedstrijd tegen Manchester United op 10 augustus of in de Premier League-opener tegen Chelsea op 18 augustus.

Txiki Begiristain, directeur voetbalzaken bij City, heeft hoge verwachtingen van Sávio. "Hij is een zeer opwindende speler en de fans zullen van hem genieten. Zijn prestaties bij Girona waren opmerkelijk en hij heeft een grote rol te spelen bij Manchester City."

Sávio, die het rugnummer 26 zal dragen, beschrijft zichzelf als een Braziliaan die graag vrolijk en aanvallend voetbal speelt. Hij speelt het liefst op de rechtervleugel, maar kan op meerdere posities uit de voeten. Sávio kijkt ernaar uit om de City-fans te vermaken en successen te behalen met zijn nieuwe team.