Ten Hag heeft verdediger definitief binnen en presenteert tweede zomeraanwinst

Ten Hag heeft verdediger definitief binnen en presenteert tweede zomeraanwinst

18 juli om 21:12
Laatste update: 18 juli om 21:18

Manchester United heeft Leny Yoro definitief overgenomen van OSC Lille, zo bevestigt de club donderdagavond via eigen kanalen. De Engelse topclub van manager Erik ten Hag kaapt de achttienjarige verdediger weg voor de neus van Real Madrid. De Fransman tekent in Manchester een contract tot medio 2029.

Yoro maakte afgelopen seizoen grote indruk en beleefde zijn definitieve doorbraak bij Lille. Dit leverde de centrumverdediger interesse op van onder andere Paris Saint-Germain, Liverpool en met name United en Real. De laatste weken barstte er een heuse strijd om zijn handtekening los.

Het Franse toptalent leek in eerste instantie de voorkeur te geven aan een overstap naar de Spaanse hoofdstad, maar The Mancunians waren bereid dieper in de buidel te tasten. Ook de speler zelf is overtuigd en zal volgend seizoen te bewonderen zijn in de Premier League.

United betaalt ruim vijftig miljoen euro voor de mandekker, die bij Lille nog maar een eenjarig contract had. Ten Hag verwelkomt hiermee een tweede aanwinst in korte tijd. Afgelopen week werd Joshua Zirkzee in Manchester gepresenteerd.

Fabrizio Romano maakte eerder op de dag al bekend dat alle benodigde papieren zijn ondertekend. De vraag was alleen nog wanneer Yoro gepresenteerd zou worden, en dat blijkt donderdagavond al het geval. Yoro had nog een contract voor een jaar bij Lille, en dus moest de club hem verkopen om nog wat aan hem te verdienen.

Het afgelopen seizoen was hij een onbetwiste basisspeler in de ploeg van de inmiddels vertrokken trainer Paulo Fonseca. De achttienjarige verdediger kwam tot 44 officiële duels in alle competities. Zijn prestaties leverden hem ook concrete interesse van Real Madrid op, maar de Fransman kiest voor een avontuur in de Premier League.

"Ik ken de geschiedenis van jonge spelers bij Manchester United en denk dat dit de perfecte plek kan zijn om mijn potentieel te bereiken en mijn ambities waar te maken", spreekt Yoro op de clubwebsite. "Om zo vroeg in mijn carrière voor een club met de status en ambitie van Manchester United te tekenen, is een ongelooflijke eer."