'Wat een geld: Bayern biedt negentig miljoen voor Nederlandse smaakmaker'

Bayern biedt negentig miljoen voor Nederlandse smaakmaker
19 juli om 07:44

Bayern München zet vol in op Xavi Simons en biedt Paris Saint-Germain negentig miljoen euro, meldt L'Équipe. Simons ziet weinig toekomst bij PSG en wil vertrekken. Bayern wil hem eerst huren met een verplichte koopoptie in 2025.

Dit zou Simons de op één na duurste aankoop van Bayern maken, na Harry Kane die vorig jaar voor 95 miljoen euro werd gekocht. De 21-jarige aanvallende middenvelder ligt vast bij PSG tot 2027 en werd afgelopen seizoen verhuurd aan RB Leipzig, waar hij in 43 duels tien keer scoorde en vijftien assists gaf.

Volgens BILD behoort ook een spelersruil met Kingsley Coman tot de mogelijkheden om de prijs van Simons te drukken. Coman geniet interesse vanuit Parijs.

De toekomst van Simons blijft onzeker. Hij heeft nog vakantie na het EK en moet binnenkort weer beginnen met trainen. Leipzig wil hem graag terug, maar PSG ziet geen toekomst in hem. FC Barcelona kan hem niet betalen, dus Bayern lijkt de beste optie. Als Bayern de deal niet rond krijgt, overwegen ze Dani Olmo van Leipzig over te nemen. Een verkoop van Simons kan PSV inkomsten opleveren, omdat er een clausule in zijn contract met PSG is opgenomen. Bij een transfer van negentig miljoen euro kan PSV meerdere miljoenen ontvangen.