Welke spelers missen het duel tussen Ajax en Vojvodina?

Deze Ajacieden zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen FK Vojvodina

21 juli om 22:08
Laatste update: 21 juli om 22:08

Ajax neemt het donderdag 25 juli op tegen het Servische Vojvodina in de voorronde van de Europa League. Deze wedstrijd is cruciaal voor de Amsterdammers die zich op deze manier willen gaan plaatsen voor het hoofdtoernooi. Toch zullen er een aantal spelers niet mee kunnen doen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke spelers Farioli niet tot zijn beschikking heeft.

Welke spelers missen het duel met Vojvodina?

Traoré waarschijnlijk inzetbaar tegen Vojvodina
Ajax heeft het moeilijk om Bertrand Traoré klaar te stomen voor de voorronde van de Europa League tegen FK Vojvodina. Trainer Francesco Farioli meldt dat er nog administratieve zaken moeten worden geregeld en dat Traoré fysiek nog niet klaar is. De 28-jarige aanvaller werd maandag aangekondigd als nieuwe aanwinst, maar zijn debuut wordt mogelijk uitgesteld. 'We moeten nog wat papierwerk oplossen en proberen het rond te krijgen, maar het is nog niet geregeld,' aldus Farioli bij Ziggo Sport. Toch lijkt de buitenspeler op tijd geregisteerd te gaan worden. Volgens De Telegraaf is het papierwerk rond voor de deadline. 

Farioli benadrukt dat de administratieve uitdagingen niet de enige obstakels zijn. 'Hij heeft nog niet met het elftal getraind,' zegt Farioli. Traoré, een fysiek 'speciale speler,' heeft een geschiedenis van blessures, maar bleef blessurevrij in zijn laatste halfjaar bij Villarreal. 'We moeten zijn conditie monitoren en zorgen dat hij onder goede conditionele omstandigheden het veld betreedt,' voegt Farioli toe.

Afwezigheid van Bergwijn en Brobbey
Steven Bergwijn en Brian Brobbey zijn eind deze juli weer beschikbaar voor Ajax. De Oranje-internationals zijn tot 29 juli met vakantie en missen daardoor de eerste wedstrijd tegen Vojvodina. 'Dat is de situatie met een EK in de zomer. Ze volgen een speciaal programma de komende vijftien dagen,' zegt Farioli bij Ziggo Sport.

Wijndal geblesseerd

Wijndal viel tegen Olympiakos geblesseerd uit. De back leek een blessure aan zijn schouder op te lopen en na enige tijd was de verdediger te zien met een mitella om. Of Wijndal het duel met Vojvodina gaat halen, is dus een groot vraagtekenen. De Nederlander hoopt op revanche dit seizoen bij Ajax.