De Jong is vorig seizoen te snel gestart bij Barcelona, zo stelt Koeman

Waarom Barça volgens Koeman niet goed is omgegaan met de gezondheid van De Jong

19 juli om 10:24

Ronald Koeman stelt dat FC Barcelona niet goed is omgegaan met de gezondheid van Frenkie de Jong. De bondscoach legde tijdens een nieuwe editie van de Koeman Cup uit hoe hij naar de situatie rondom de Oranje-international kijkt.

Het verhaal van De Jong is bekend. De middenvelder kampt al geruime tijd met een blessure aan de enkel, waardoor hij het EK aan zijn neus voorbij moest laten gaan. Ook aan de start van het nieuwe seizoen ervaart de Nederlander nog altijd problemen en het is niet uitgesloten dat er een operatie aan te pas moet komen om het probleem te verhelpen.

"Frenkie maakt zich zorgen om zijn blessure", begint Koeman, geciteerd door Diario Sport. "Hij moest belangrijke wedstrijden spelen toen hij daar nog niet helemaal klaar voor was. Hij had geen wedstrijd- en trainingsritme maar moest toch spelen tegen Paris Saint-Germain (in de Champions League, red.). Ik snap dat het belangrijk was voor Barcelona, maar het was niet goed voor de gezondheid van Frenkie."

Koeman sprak voorafgaand aan het EK al over de blessure van Frenkie, waarbij hij Barcelona het nodige verweet. Het verschil met toen is dat hij nu wat meer ingaat op de details.