Ten Hag en Man United willen Xavi Simons binnenhalen

'Concurrentie voor Bayern: Ten Hag en Man United willen Xavi Simons binnenhalen'

19 juli om 20:30
Laatste update: 19 juli om 20:31

Bayern München krijgt serieuze concurrentie in de strijd om Xavi Simons. Volgens L'Équipe hopen Manchester United en Erik ten Hag de Duitsers af te troeven en de Oranje-international naar Old Trafford te halen.

Eerder wist het Franse medium al te melden dat Bayern maar liefst negentig miljoen euro over heeft voor het 21-jarige toptalent. De Duitse grootmacht heeft de beste papieren om toe te slaan en Simons over te nemen van Paris Saint-Germain, maar Ten Hag hoopt de deal te kapen met Manchester United.

Mocht Simons kiezen voor een stap naar Old Trafford, komt hij genoeg landgenoten tegen.  René Hake, Ruud van Nistelrooij, Jelle ten Rouwelaar en Joshua Zirkzee tekenden eerder deze zomer al bij Manchester United, Tyrell Malacia staat al langer onder contract bij de club en ook Matthijs de Ligt wordt serieus in verband gebracht met een move naar Old Trafford.

Eerder liet Ten Hag al blijken dat hij groot fan is van Simons. "De drive die hij heeft, de passie waarmee hij ballen verovert en situaties herkent: top. Zijn enorme drive ook. Dat is bijna on-Nederlands. Daarin zie je volgens mij terug dat hij in het buitenland is opgeleid. Hij heeft een haast Zuid-Europese verbetenheid in zijn spel", liet de Nederlandse manager eerder optekenen door het AD.