Wanneer begint de Bundesliga weer in het seizoen 2024/2025?

Wanneer begint de Bundesliga weer in het seizoen 2024/2025?

22 augustus om 09:35
Laatste update: 22 augustus om 09:35

Het EK is voorbij en dus kunnen de voetballiefhebbers uitkijken naar de start van de internationale competities. De Duitse Bundesliga trekt altijd veel bekijks. Wanneer begint de Bundesliga weer? VoetbalNieuws dient als je agenda.

Het vorige Bundesliga-seizoen leverde een enorme verrassing op. Het Bayer Leverkusen van trainer Xabi Alonso werd voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen van Duitsland en deed dat door geen enkele wedstrijd te verliezen. Bayern München werd derde, achter VfB Stuttgart, dat tweede werd. Omdat Leverkusen ook de beker won, speelt de ploeg op zaterdag 17 augustus in de Duitse Supercup tegen Stuttgart.

Wanneer begint de Bundesliga weer?

De Bundesliga wordt een week later hervat, op vrijdag 23 augustus om 20.30 uur. Traditiegetrouw komt de regerend landskampioen als eerste in actie. Leverkusen gaat in speelronde 1 op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. Vergeleken met andere competities begint de Bundesliga vrij laat. De Duitse voetbalbond wil dat doen om spelers na het EK, dat in eigen land werd georganiseerd, genoeg rust te geven.