Wie is Fabian Mérien, het PSV-talent dat tegen Paderborn in de basis start?

 Wie is Fabian Mérien, rechtervleugelverdediger bij PSV?
20 juli om 14:20
Laatste update: 20 juli om 14:23

Één van de verrassingen van PSV deze voorbereiding is Fabian Merién. De vijftienjarige verdediger is door Peter Bosz meegenomen op trainingskamp en maakte al de nodige minuten. VoetbalNieuws.nl stelt het PSV-talent aan je voor. 

Fabian Merién werd op 26 september 2008 geboren in Veldhoven. Momenteel is de verdediger 15 jaar oud. Het talent speelt sinds januari 2024 voor PSV Onder-17. Zijn talent viel al vroeg op en na enkele succesvolle jaren bij de PSV Academy tekende hij afgelopen mei zijn eerste profcontract. Dit contract verbindt hem tot de zomer van 2027 aan de Eindhovense club.

Carrière en prestaties van Fabian Mérien

Merién begon zijn carriére bij de PSV Academy toen hij nog maar twaalf jaar oud was. De verdediger heeft zich door de jaren heen goed ontwikkeld en wordt momenteel gezien als een veelbelovend talent binnen de club. Als aanvoerder van PSV-Onder 16 leidde hij zijn team met succes, wat hem een plaats opleverde in het team van PSV O17. Zijn prestaties hebben ook indruk gemaakt op de nationale jeugdploegen, waardoor hij voor Oranje O15 en Oranje O16 heeft mogen spelen.

Wat voor speler is Merién?

In mei 2024 bereikte Merién een mijlpaal in zijn jonge carrière door zijn eerste profcontract bij PSV te ondertekenen. Deze verbintenis laat zien hoeveel vertrouwen de club in hem heeft. Hoewel hij voornamelijk als centrale verdediger speelt, kan hij ook als rechtervleugelverdediger uit de voeten. Zijn veelzijdigheid en sterke mentaliteit hebben hem tot een belangrijke speler voor zijn team gemaakt.

Ervaring in PSV 1 

Merién mocht zich aan Peter Bosz laten zien tijdens de voorbereing door zijn goede prestaties."Ik heb hem bij PSV onder 17 gezien en daar speelde hij geweldig. Dat was in een wedstrijd tegen Feyenoord, waarna ik hem heb uitgenodigd", liet de trainer aan het Eindhovens Dagblad weten. Merién mocht niet alleen meetrainen met PSV, maar maakte ook al zijn onofficiële debuut in oefenwedstrijden tegen Anderlecht en Club Brugge. Tegen Padernborn mocht Merién ook in de basis starten. Hoewel de speler veel speeltijd krijgt, lijkt hij nog niet in aanmerking te komen voor een plek in het eerste team van de Eindhovenaren. Peter Bosz zei daarover tegen het Eindhovens Dagblad: "Het is niet zo dat we hem laten meetrainen om dan ook al direct bij de selectie te komen."