Update: 'Bologna en Toulouse bereiken akkoord, Dallinga wordt opvolger Zirkzee'

'Dallinga wil Toulouse verruilen voor Bologna, beide clubs verwachten akkoord'
20 juli om 22:50
Laatste update: 20 juli om 22:50

Thijs Dallinga wil graag de stap naar Bologna maken en het lijkt steeds aannemelijker dat de Italiaanse club een akkoord met Toulouse FC zal bereiken. Volgens Voetbal International is de kans groot dat er in juli nog een deal wordt gesloten tussen beide clubs. 

Dallinga zou volgens het medium zelf graag de overstap willen maken en beide clubs hopen volgende week groen licht te kunnen geven. Toulouse wil achttien miljoen euro zien voor de spits en dat is een bedrag waar Bologna zich nog niet aan wil wagen. Joshua Zirkzee verliet Bologna in juni voor Manchester United en daar betaalden The Red Devils maar liefst 42 miljoen euro voor. Bologna en Toulouse verschillen nog enkele miljoenen euro's wat de onderhandelingen betreft, maar de verwachting is dat het verschil wordt overbrugd.

Het wordt verwacht dat Dallinga een contract tot 2029 gaat tekenen. Transferexpert Gianluca Di Marzio berichtte zaterdagochtend al dat Bologna en Toulouse in overleg zijn, maar in Italië werd nog geopperd dat Bologna ook nog aan andere namen dacht. Dallinga maakte al zijn debuut voor het Nederlands elftal en hoopt in Italië zijn carrière te vorderen. 

Update: volgens Gianluca Di Marzio, die als eerste het nieuws bracht over Dallinga, zijn Toulouse en Bologna het eens geworden over de transfer van Thijs Dallinga. De Franse club ontvangt volgens de transferexpert 15 miljoen euro plus bonussen.