België trapt seizoen af: Union wint Supercup ten koste van Club Brugge

20 juli om 22:00

België heeft het nieuwe seizoen zaterdag afgetrapt met de wedstrijd om de Belgische Supercup tussen Club Brugge en Union Sint Gillis. Laatstgenoemde kwam overtuigend op een 0-2 voorsprong en hield ondanks een enorme kans van de tegenpartij stand: 1-2.

Bij Union Sint Gillis stond kersverse trainer Sébastien Pocognoli aan het roer, die begin juli de nieuwe hoofdtrainer van Union werd. De Belg speelde tussen 2007 en 2010 bij AZ en ging na zijn actieve spelersloopbaan aan de slag als jeugdtrainer. Cameron Puertas mocht na 40 minuten aantreden voor een strafschop en faalde niet, waardoor Union op voorsprong kwam.

In de tweede helft sloeg Union direct opnieuw toe: een vrije trap werd niet volledig gekeerd door doelman Simon Mignolet en daardoor kon Fedde Leysen van dichtbij binnenschieten. Club Brugge was niet bij machte om een grote tegenstand te bieden, maar kwam nog wel aan een aansluitingstreffer. Christos Tzolis zorgde tien minuten voor tijd ervoor dat het nog spannend werd.

Diezelfde Tzolis kreeg in de blessuretijd nog een dijk van een kans, maar doelman Anthony Moris bood knap redding, waardoor de eerste prijs van het seizoen nu al binnen is voor Union en Pocognoli. In België begint de competitie al snel: op 26 juli start de eerste speelronde in de Jupiler Pro League