'Van Dijk staat mogelijk voor een transfer: ploegen uit Saudi-Arabië tonen interesse'

Van Dijk staat mogelijk voor een transfer: ploegen uit Saudi-Arabië tonen interess
21 juli om 10:18

Virgil van Dijk staat mogelijk voor een vertrek bij Liverpool. De Nederlander is een zeer gewaardeerde kracht in de Premier League, maar zou niet onwelwillend tegenover een vertrek staan. VoetbalNieuws vertelt je waarom dat is.

Van Dijk wist enkele seizoenen geleden nog speler van het jaar te worden in de Premier League. Daarnaast won de Nederlander bijna alle prijzen met Liverpool en is hij aanvoerder van The Reds. Een vertrek ligt echter voor de hand.

Welke ploegen azen er op Van Dijk?

Volgens het Engelse Teamtalk heeft Van Dijk na het EK gezet met een afvaardiging van het Saudi Arabian Public Investment Fund. Met hen besprak de Nederlander voorwaarden omtrent een overstap en zou hij hebben ingestemd om de onderhandelingen met Liverpool te beginnen.

Van Dijk moet volgens Liverpool 55 miljoen euro opleveren, een bedrag dat nog al gortig is voor de ouder wordende verdediger. Met zijn 33 jaar lijkt Van Dijk dan bezig aan zijn laatste transfer. Bij Liverpool heeft de mandekker nog een contract voor één seizoen, daarna zouden de ploegen van het grote geld hem gratis op kunnen pikken. Welke ploegen er precies in de race zijn, is onduidelijk.