Feyenoord-aanvaller niet zomaar weg uit Rotterdam: 'Moet iets bijzonders zijn'

Dennis te Kloese over mogelijke transfer Santiago Gimenez
21 juli om 15:45

Feyenoord is niet van plan Santiago Gimenez te laten gaan in het zomerse transferwindow. Dennis te Kloese hoopt de Mexicaan in Rotterdam te houden. Wat zegt de technisch directeur van FeyenoordVoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Gimenez begon afgelopen seizoen als een raket. De ene na het andere doelpunt viel binnen voor de Mexicaan en verschillende topclubs zouden zich willen versterken met de spits. Echter kwam er rond het einde van 2023 een dip in zijn vorm en de tweede seizoenshelft was Gimenez een stuk minder effectief. Toch is nog altijd Tottenham Hotspur geïnteresseerd in zijn diensten.

Wat zegt Te Kloese over Gimenez en een mogelijke transfer?

"Hij heeft een moeilijke Copa América achter de rug", zegt Te Kloese over Gimenez voor de camera's van ESPN tijdens de open dag van Feyenoord. "Het is heel onrustig bij het Mexicaanse elftal, de trainer is nu ook weg. Ik denk niet dat dat hem geholpen heeft. Als je kijkt naar zijn statistieken en alles wat hij vorig seizoen gedaan heeft, is dat natuurlijk heel bijzonder voor een jongen van zijn leeftijd."

Een mogelijke transfer weg uit Rotterdam ziet Te Kloese liever niet gebeuren. "Hij is een hele belangrijke speler. Ook voor hem (net als met David Hancko, red.) geldt: er moet echt iets voorbijkomen waarvan wij met z'n allen denken: daar kunnen we geen nee tegen zeggen. En dan moet hij het er ook nog eens heel erg mee eens zijn."