Dit zijn alle transfers van PSV in het zomerse transferwindow van 2024/2025

Zo ziet de transferzomer van PSV er tot dusver uit
3 september om 00:15
Laatste update: 3 september om 00:15

PSV gaat dit seizoen op jacht om de titel te prolongeren. Afgelopen jaar waren de Eindhovenaren oppermachtig in de Eredivisie, maar daardoor stonden verschillende spelers ook in de belangstelling van Europese topclubs. Ook moest PSV zelf de transfermarkt op voor versterkingen. Welke transfers zijn er in het zomerse transferwindow gedaan? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Zo verloopt de transferzomer van PSV voor het seizoen 2024/25

Na het succesjaar afgelopen seizoen waren er niet veel vertrekkers in Eindhoven. Wel sloot PSV een deal met San Diego FC voor een toekomstige transfer van Hirving Lozano. De Mexicaan zal het seizoen starten bij zijn huidige werkgever, maar naar de Verenigde Staten trekken per 1 janurai 2025. In totaal betaalt de Major League Soccer club twaalf miljoen euro. Ook vertrokken Shurandy Sambo, Boy Waterman en André Ramalho. Alle drie de spelers hadden een aflopend contract. Jason van Duiven kreeg een avontuur bij FC Lommel voorgeschoten. Die Belgische club is onderdeel van de City Group, die drie miljoen euro betaalde voor de spits. 

Aan de andere kant trok PSV wel de portemonnee voor verschillende spelers. Couhaib Driouech genoot al tijdens het wintersetransferwindow van interesse, maar toen kwam de transfer niet rond. Dit keer kwamen de Eindhovenaren wel rond met Exelcior en dus had de buitenspeler zijn transfer te pakken. Ook Ryan Flamingo maakte voor miljoenen een binnenlandse stap. De centrale verdediger/middenvelder trok de deur van FC Utrecht achter zich dicht.

Daarnaast zal de geblesseerde Sergiño Dest volgend jaar nog in het Philips Stadion te zien zijn. Eerst moet hij wel herstellen van zijn kruisbandblessure. Malik Tillman werd net als Dest gehuurd afgelopen seizoen, maar Peter Bosz wilde graag met de Amerikaan door. In het huurcontract met Bayern München stond een koopclausule en die lichtte PSV. Daarom werd hij de duurste aankoop van PSV dit seizoen.

Richting het einde van het transferwindow begon het toch nog te stormen in Eindhoven. Olivier Boscagli en Walter Benitez dienden een transferverzoek in, maar werden verzocht te blijven. Dat was niet de zaak rondom de transfer van Jordan Teze. AS Monaco meldde zich bij PSV en uiteindelijk kwamen beide partijen rond voor een transfersom van twaalf miljoen euro. Door zijn vertrek werd uiteindelijk Adamo Nagalo aangetrokken als nieuwe verdediger. Op Transfer Deadline Day zelf was er ook nog een inkomende transfer. Joel Ndala laat Manchester City achter zich en zal zich bij Jong PSV voegen. De Eindhovenaren hebben wel een optie tot koop bedongen. Na zijn transfer gingen de lichten uit bij PSV.

Aanwinsten PSV:
Malik Tillman (Bayern München, 12 miljoen euro)
Ryan Flamingo (FC Utrecht, 9 miljoen euro)
Adamo Nagalo (FC Nordsjaelland, 7 miljoen euro)
Couhain Driouech (Excelsior, 3.5 miljoen euro)
Sergiño Dest (FC Barcelona, transfervrij)
Rick Karsdorp (transfervrij)
Joel Ndala (Manchester City, huur)

Vertrekkers PSV:
Jodan Teze (AS Monaco, 12 miljoen euro)
Hirving Lozano (San Diego FC per 1 januari, 12 miljoen euro)
Jason van Duiven (FC Lommel, 3 miljoen euro)
André Ramalho (Corinthians, transfervrij)
Shurandy Sambo (Burnley FC, transfervrij)
Boy Waterman (gestopt)
Armel Bella-Kotchap (einde huur, terug naar Southampton)
Patrick van Aanholt (einde huur, terug naar Galatasaray)