Dit is waarom FC Barcelona het contract van Frenkie de Jong wil openbreken

Dit is waarom FC Barcelona het contract van Frenkie de Jong wil openbreken
17 augustus om 23:14
Laatste update: 17 augustus om 23:14

FC Barcelona wil het contract van Frenkie de Jong openbreken. De Nederlander kan daardoor nog een aantal extra jaren vastliggen in Catalonië, maar dat heeft niet alleen met zijn kwaliteiten te maken. VoetbalNieuws praat je bij.

De Jong is een zeer gewaardeerde kracht bij Barcelona. De Nederlander is vrijwel zeker van een basisplaats, mist hij fit is. De concurrentie is moordend, maar afgelopen jaar was een Barcelona met Frenkie simpelweg beter dan een Barcelona zonder de Nederlander. De Catalanen willen zijn contract openbreken, maar dat heeft vooral te maken met de financiële problemen.

Waarom gaat FC Barcelona het contract van Frenkie de Jong openbreken?

Barcelona gaat met De Jong in gesprek aangaande een contractverlenging. Volgens Diario SPORT heeft dat echter enkel te maken met de financiële problemen en willen de Catalanen het salaris van de Nederlander verspreiden over meerdere jaren om zo financieel krachtiger te worden.

De Nederlander stemde eerder al in met eenzelfde regeling en heeft nog een flinke sloot geld tegoed van Barcelona. De Nederlandse middenvelder is op papier gezien ook de absolute groot verdienen aangezien in eerdere contracten stond dat hij jaarlijks meer ging verdienen om de kosten in eerdere seizoenen te drukken.

Of De Jong trek heeft in wederom een verlening gebaseerd op het financieel helpen van de club is de vraag. Eerder probeerde Joan Laporta al tevergeefs in gesprek te gaan met de Nederlander, maar hij zal nu opnieuw een bericht kunnen verwachten van de clubpresident.