Wanneer begint Ligue 1 weer in het seizoen 2024/2025?

Wanneer begint Ligue 1 weer in het seizoen 2024/2025?

23 juli om 07:25

Na een lange zomerbreak staat het nieuwe voetbalseizoen weer voor de deur. De clubs zijn alweer begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe voetbaljaar en ook in Frankrijk leven de voetbalfans toe naar de eerste speelronde. Wanneer begint Ligue 1 weer? VoetbalNieuws.nl brengt je op de hoogte!

Net als in de afgelopen jaren is PSG de absolute favoriet om de Franse titel te pakken. In het seizoen 2023/2024 werd er in de competitie slechts twee keer verloren en tien keer gelijkgespeeld. Vooral die gelijke spelen hield de competitie langs spannend, maar uiteindelijk haakte AS Monaco toch af in de titelstrijd. Ook was er wederom een grote verassing. Topclub Olympique Luon en Olympique Marseille speelden totaal geen rol, maar Stade Brest eindigde knap op een derde plek. Mede daardoor gaat de club komend jaar de Champions League in.

Wanneer begint Ligue 1 weer in het seizoen 2024/2025?

De eerste speeldag in Ligue 1 staat gepland voor het weekend van 17 & 18 augustus. Alle ploegen zullen op zaterdag of zondag in actie komen, maar de Franse voetbalbond heeft het officiële schema nog altijd niet bekend gemaakt. PSG zal het seizoen openen tegen Le Havre en AS Monaco neemt het thuis op tegen promovendus Saint-Étienne, maar op welke dag dat zal zijn is nog onbekend.