Ajax wil Josip Sutalo verkopen, Kroaat wil liever blijven

'Ajax staat voor dilemma: club wil verkoop Sutalo, speler wil blijven'

23 juli om 08:10
Laatste update: 23 juli om 10:28

Ajax verkeert in een dilemma met verdediger Josip Sutalo. De club wil de Kroaat deze zomer verkopen, terwijl hij zelf graag wil blijven. Voetbal International meldt dat trainer Francesco Farioli hem direct weer in de basis heeft gezet na een teleurstellend eerste seizoen.

Ajax kocht Sutalo vorig jaar voor ruim twintig miljoen euro van Dinamo Zagreb. De verwachtingen waren hoog, maar hij kon ze niet waarmaken. Het eerste seizoen was moeizaam en Sutalo maakte wisselvallige indrukken. De Kroaat blinkt uit in positionering, maar maakt ook regelmatig fouten door gebrek aan communicatie en zelfvertrouwen.

Trainer Francesco Farioli heeft echter andere plannen voor de verdediging. Hij wil Daniele Rugani van Juventus aantrekken. De komst van Rugani is alleen mogelijk als Sutalo vertrekt. Sutalo heeft echter aangegeven dat hij bij Ajax wil blijven, ondanks interesse van clubs als OGC Nice, AFC Bournemouth en Lazio Roma.

Ajax staat nu voor een lastige keuze. Verkoop van Sutalo zou de club financieel helpen, maar de verdediger heeft potentie. Ajax hoopt dat hij zijn vorm terugvindt onder de nieuwe speelstijl van Farioli, maar er is geen garantie. De club moet snel beslissen over de toekomst van Sutalo, vooral met het belangrijke Europa League-duel tegen Vojvodina voor de deur.