Pep Guardiola over transfer Kevin de Bruyne

Guardiola rekent af met geruchten rondom sterspeler: 'Hij gaat niet vertrekken'

23 juli om 09:20

Pep Guardiola denkt dat Kevin de Bruyne ook volgend seizoen 'gewoon' nog voor Manchester City speelt. De Spaanse trainer gaf dat toe tijdens een persconferentie. Wat zegt Guardiola precies over de mogelijke transfer? VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Vanuit Saudi-Arabië zou een megabod zijn geland bij De Bruyne. De Belg zou volgens verschillende media al akkoord zijn met Al-Ittihad en na negen jaar zou er een einde komen aan zijn Engelse avontuur. Bij Manchester City heeft de 33-jarige nog een doorlopend contract tot medio 2025, maar al eerder gaf Guardiola aan dat hij verwachtte dat de Citizens in gesprek zouden gaan met De Bruyne. Tot nu toe is dat nog niet gebeurd.

Wat zegt Guardiola over een transfer van Kevin de Bruyne?

'Kevin vertrekt niet', zei Guardiola stellig op een persconferentie in de Verenigde Staten. Manchester City bereid zich daar voor op het nieuwe Premier League-seizoen. 'Ik ben al jaren heel blij met deze ploeg. Ik weet niet wat er verder op de markt gaat gebeuren, maar als er iemand vertrekt, zullen we daarover praten.Voor 85 à 90 procent gaan we door met dezelfde ploeg. Ik ben op mijn gemak omdat de kwaliteit die we in de ploeg hebben moeilijk te vervangen is.'