'Vitesse opnieuw in enorme geldnood ondanks uitstel van KNVB'

'Vitesse ondanks uitstel van KNVB opnieuw in enorme geldnood'

23 juli om 13:12

Vitesse heeft opnieuw uitstel gekregen van de KNVB om hun financiën op orde te brengen, maar dit heeft geleid tot nieuwe geldproblemen. De club staat nu voor grote uitdagingen, zo meldt De Gelderlander.

De club is afhankelijk van investeerder Guus Franke en zakenman Coley Parry. Franke wil Vitesse overnemen via zijn investeringsmaatschappij Axiom Partners, maar de KNVB moet hem eerst goedkeuren. Dit onderzoek duurt maanden, terwijl Vitesse snel een oplossing nodig heeft. Zonder goedkeuring van Franke blijft de club afhankelijk van Parry, die een schuld van 17 miljoen euro heeft opgelegd aan Vitesse. Parry werd eerder afgewezen door de KNVB als eigenaar vanwege twijfels over zijn betrouwbaarheid.

Het nieuwe uitstel van de KNVB geeft Vitesse tijd tot 31 juli om hun financiële problemen op te lossen. Als er tegen die tijd geen oplossing is, moet de club terugvallen op een noodplan zonder Franke. Dat plan richt zich op steun van regionale bedrijven die al drie miljoen euro hebben toegezegd. Dit noodscenario hangt echter sterk af van Parry's medewerking, omdat hij moet instemmen met het uitstellen van zijn vordering.

Acute geldnood richting start competitie
Door de langere onzekerheid over de financiële toekomst van de club staat Vitesse tot eind juli stil, zonder inkomsten. Dit veroorzaakt acute geldnood, terwijl de start van de competitie op 9 augustus snel nadert. Directeur Edwin Reijntjes heeft nog geen commentaar gegeven op de situatie en een geplande persconferentie is afgelast. Vitesse wacht nu op een uitgebreide verklaring van Reijntjes via de clubkanalen.