Feyenoord-spits Gimenez is genomineerd op CONCACAF-speler van het jaar te worden

Gimenez en vijf anderen maken kans om CONCACAF-speler van het jaar te worden

24 juli om 08:28

Santiago Gimenez kan een mooie onderscheiding ontvangen. De spits van Feyenoord is door de CONCACAF genomineerd om de beste speler van het jaar te worden die uitkomt voor een land uit Noord-Amerika, Centraal Amerika of de Caraïben.

Samen met vijf andere spelers maakt Gimenez kans op de individuele prijs. De Mexicaan moet Leon Bailey (Aston Villa, Jamaica), Jonathan David (Lille, Canada), Alphonso Davies (Bayern München, Canada), Christian Pulisic (AC Milan, Verenigde Staten) en Adalberto Carrasquilla (Houston Dynamo, Panama) van zich afhouden.

Afgaand op de laatste prestatie van Gimenez en Mexico op de Copa América is de nominatie misschien vreemd. De aanvalsleider ging al zonder enig doelpunt te hebben gemaakt na de groepsfase naar huis. Een jaar eerder was Gimenez wel de man op de Gold Cup voor Mexico. Hij maakte de winnende treffer in de finale van dat toernooi tegen Panama en scoorde in de groepsfase tegen Haïti.

Momenteel bereidt Gimenez zich met Feyenoord voor op het nieuwe seizoen. De spits zal aankomende zondag voor het eerst in actie kunnen komen tijdens een oefenduel. De Rotterdammers spelen dan tegen Benfica om de Eusebio Cup.