Dit is Toko Koga, de speelster van Feyenoord die meedoet aan de Olympische Spelen

Dit is Toko Koga, de speelster van Feyenoord die meedoet aan de Olympische Spelen
24 juli om 12:57

Toko Koga, geboren op 6 januari 2006, beleeft een opmerkelijke tijd. Als speelster van Feyenoord mag zij zich opmaken voor de Olympische Spelen, een mijlpaal die zelden voorkomt voor een voetbalster uit Rotterdam. Haar reis van Japan naar Nederland en vervolgens naar het internationale podium is er een die bewondering wekt. VoetbalNieuws.nl schetst een portret van Koga.

Wie is Toko Koga, de speelster van Feyenoord?

De achttienjarige Koga begon haar voetbalcarrière in Japan bij FC Grasion. Haar talent viel op en ze maakte vervolgens de overstap naar de JFA Academy Fukushima, een gerenommeerde voetbalschool die bekend staat om het ontwikkelen van jonge talenten. Dankzij een samenwerkingsverband tussen de JFA Academy Fukushima en Feyenoord kreeg Koga de kans om een stage af te werken bij de club uit Rotterdam. Tijdens een oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt maakte ze zo'n goede indruk dat Feyenoord besloot haar een contract aan te bieden tot 30 juni 2026.

Koga maakte haar debuut voor Feyenoord in de Vrouwen Eredivisie op 27 januari 2024, in een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Ondanks de 0-3 nederlaag liet ze zien over veel potentieel te beschikken. In het seizoen 2023/24 heeft Koga elf officiële wedstrijden gespeeld voor Feyenoord in de Eredivisie.

Feyenoord-speelster op de Olympische Spelen

Op internationaal niveau maakte Koga haar debuut voor het Japanse nationale team op 30 november 2023, tijdens een oefenwedstrijd tegen Brazilië. Haar prestaties op het veld hebben haar een selectie opgeleverd voor de Olympische Spelen, een prestatie die zelden voorkomt voor een zo jonge speelster van Feyenoord.

Wanneer komt Toko Koga in actie op de Olympische Spelen?

donderdag 25 juli, 17.00 uur: Spanje - Japan
zondag 28 juli, 17.00 uur: Brazilië - Japan
woensdag 31 juli, 17.00 uur: Japan - Nigeria