'NAC redt transfer alsnog, Omgba voor recordbedrag naar België'

'NAC redt transfer alsnog, Omgba voor recordbedrag naar België'

24 juli om 13:07

NAC Breda heeft de transfer van Aimé Omgba naar KAA Gent gered door in te stemmen met een betaling in drie termijnen. De club eiste aanvankelijk de volledige som van 2,87 miljoen euro in één keer, maar na een spoedvergadering besloot NAC om akkoord te gaan met de betalingswensen van de Belgen. Dat meldt De Telegraaf zojuist.

De eerste betaling van 1,3 miljoen euro wordt direct voldaan. Voor 1 juli 2025 volgt nog eens 1 miljoen euro, en voor 1 juli 2026 de resterende 570.000 euro. Daarnaast ontvangt NAC 300.000 euro aan gegarandeerde bonussen en heeft het een doorverkooppercentage van tien procent bedongen.

Omgba heeft inmiddels het trainingskamp van NAC in Zeeland verlaten en reist naar Gent voor een medische keuring. Als hij deze keuring doorstaat, tekent hij een contract tot de zomer van 2028 bij KAA Gent. Hij kan dan nog worden ingeschreven voor de Conference League.

Met deze transfer wordt Omgba de duurste uitgaande speler in de geschiedenis van NAC. Hij verbreekt het record van Nemanja Gudelj, die in 2013 voor 3 miljoen euro naar AZ vertrok. De transfer leek aanvankelijk op de klippen te lopen, vooral omdat Gent al een andere middenvelder had aangetrokken, maar dankzij de concessies van NAC kon de deal alsnog doorgaan.