Hierom ontbreekt de Australische superster Sam Kerr op de Olympische Spelen

Waarom doet de Australische superster Sam Kerr niet mee aan de Olympische Spelen?

24 juli om 13:18

De Matildas, het Australische vrouwenvoetbalteam, bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Parijs zonder hun sterspeler Sam Kerr. Terwijl de spanning stijgt en fans uitkijken naar de start van het toernooi, is er een belangrijke naam die ontbreekt in de selectie. VoetbalNieuws vertelt je waarom.

Waarom doet Sam Kerr niet mee aan de Olympische Spelen?

Australiës hoop op Olympisch goud krijgt een flinke klap. Kerr, de spits die een sleutelrol speelt in het succes van de Matildas, zal niet deelnemen aan de Olympische Spelen. Kerr liep in januari een ernstige knieblessure op tijdens een trainingskamp van Chelsea in Marokko. De blessure, een gescheurde kruisband, betekent dat ze langdurig moet revalideren en het toernooi zal missen. Ook Amy Sayer is afwezig vanwege een soortgelijke blessure.

De Australische voetbalbond verklaarde: "Kerr en Sayer blijven langdurig geblesseerd en zullen niet beschikbaar zijn voor de Olympische Spelen." Beide speelsters herstellen bij hun clubs. Steph Catley, de dertigjarige verdediger van Arsenal, neemt de aanvoerdersband over. Jonge aanvaller Mary Fowler krijgt nu een grotere rol in de aanval.

De Matildas starten hun Olympische campagne tegen Duitsland op donderdag 25 juli in Marseille en spelen daarna tegen Zambia in Nice op zondag 28 juli. De laatste groepswedstrijd is op woensdag 31 juli tegen de Verenigde Staten, de grote favoriet voor het goud.