Krankzinnige situatie in Frankrijk: Marokko wint twee uur na goal van Argentinië

Argentinië en Marokko moeten verder spelen
24 juli om 18:50

Argentinië en Marokko hebben twee uur na de gelijkmaker van de Argentijnen de wedstrijd moeten uitspelen. In een leeg stadion werd bepaald dat de 2-2 in buitenspel positie was gemaakt en dus moest er verder gespeeld worden. Wegens bekogeling van spelers was het duel nog niet officieel afgelopen.

De Argentijnse journalist Gastón Edul weet op te melden dat spelers van beide landen weer begonnen zijn aan hun warming-up. Daarna zullen beide landen weer op het veld verschijnen, waarna de scheidsrechter een VAR-check zal doen voor de gelijkmaker van Argentinië. Uiteindelijk bleek dat de gelijkmaker in buitenspelpositie werd gemaakt en dus moest er drie minuten extra gespeeld worden. Dat kwam al bovenop de zestien minuten extra tijd die eerder gegeven was.

Tijdens de openingswedstrijd op de Olympische Spelen in Parijs was het onrustig. Marokko pakte een 2-0 voorsprong, maar zag deze als sneeuw voor de zon verdwijnen. Giuliano Simeone scoorde de 1-2, waarna Cristian Medina de 2-2 scoorde. De gelijkmaker viel in de zestiende minuut van de extra tijd. Medina bevond zich echter na een VAR-check in een buitenspel positie.

Vervolgens gooide Marokkaanse supporters van alles op het veld en waren de Argentijnse spelers genoodzaakt naar binnen te rennen. De wedstrijd was officieel nog niet afgelopen en dus kon de VAR-check nog plaats vinden. Tijdens de wedstrijd werd er ook vanuit het publiek al vuurwerk op het veld geworpen.