Welke scheidsrechter fluit Go Ahead Eagles - SK Brann

Deze scheidsrechter heeft de leiding over het duel Go Ahead Eagles - SK Brann

25 juli om 14:55

Voor Go Ahead Eagles staat het Europese avontuur op het punt van beginnen. In de eigen Adelaarshorst ontvangt het de Noorse ploeg SK Brann. Welke scheidsrechter krijgt de leiding over de wedstrijd? VoetbalNieuws.nl geeft je het antwoord.

Het is niet de eerste keer dat Go Ahead Eagles begint aan een Europees avontuur. In het seizoen 2015/2016 was het ook al raak, maar toen moesten de Deventenaren aantreden in Emmen tegen het Hongaarse Ferencváros. Dat tweeluik werd uiteindelijk verloren, maar negen jaar later mag de club eindelijk weer eens op herhaling. SK Brann komt eerst op bezoek, waarna een week later de terugwedstrijd gespeeld zal worden. Mocht Go Ahead dit keer wel winnen dan wacht de derde kwalificatieronde van de Conference League.

Welke scheidsrechter heeft de leiding over Go Ahead Eagles - SK Brann?

De UEFA heeft voor het duel de Oekraïnse scheidsrechter Denys Shurman aangesteld. De 37-jarige mocht nog nooit tijdens de hoofdronde van een Europees toernooi fluiten, maar is wel vaak actief in de voorrondes. Zo floot hij afgelopen seizoen twee wedstrijden in de Conference League voorronde. Hij begon met de wedstrijd Ballkani - Larne FC en volgende daarna nog met de wedstrijd Gzira United - Viktoria Plzen. Ook floot de Oekraïner vorig seizoen het oefeninterland Moldavië - Cyprus.

Nederlandse ploegen hebben nog nooit kennisgemaakt met Shurman. Wel floot hij AZ onder-19 tijdens de Youth League van 2022/2023. Ook was hij betrokken bij twee jeugdinterlands. In 2018 had de 37-jarige de leiding over Nederland onder-17 - Montenegro onder-17 en in 2019 floot hij in de EK-kwalificatie van Jong Oranje het duel tegen Jong Cyprus. Beide wedstrijden werden ook gewonnen door de jeugdelftallen van Oranje.