'Ajax vindt mogelijke vervanger Sutalo: Ier spelend in Frankrijk op het oog'

Ajax wil zich versterken met Jake O'Brien
25 juli om 15:35

Ajax wil zich mogelijk gaan versterken met Jake O'Brien. De Ier momenteel in dienst van Olympique Lyon kan rekenen op serieuze interesse. Afgelopen seizoen maakte hij nog de overstap van Crystal Palace richting Ligue 1.

'Ajax is met Everton stevig in de race voor Olympique Lyon-verdediger Jake O'Brien', aldus Mike McGrath, journalist van The Daily Telegraph. 'O'Brien heeft interesse gewekt sinds zijn overstap van Crystal Palace naar Ligue 1 vorig seizoen. De international van Ierland zal waarschijnlijk een beslissing moeten nemen over de toekomst.'

De carrière van O'Brien is een bijzondere. De centrale verdediger die rechtsbenig is begon zijn voetballoopbaan bij Cork City, maar maakte al snel een overstap richting Engeland. Hij werd door zijn nieuwe werkgever onder andere verhuurd aan Swindon Town en RWDM in België. Tijdens de vorige transferzomer maakte hij voor één miljoen de overstap naar Lyon.

In Ligue 1 speelde de Ier afgelopen jaar 27 wedstrijden in de Franse competitie. Uiteindelijk stokte de teller officiële gespeelde wedstrijden op 32. Daarin scoorde hij vijf keer en leverde hij ook twee asissts af. Volgens Transfermarkt.com heeft O'Brien een transferwaarde van twaalf miljoen euro en heeft hij nog een contract tot medio 2027.